Investiranje Plemeniti metali Srebro

Burzovna cijena srebra. Investicijsko srebro i investicijski srebrnjaci. Znate li čimbenike koji utječu na vrijednost srebra?

Burzovna-cijena-srebra.-Investicijsko-srebro-i-investicijski-srebrnjaci.-Znate-li-čimbenike-koji-utječu-na-vrijednost-srebra

Cijena srebra jako je fluktuirala tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, s nizom čimbenika koji utječu na cijene, uključujući potražnju, ponudu, gospodarske uvjete i geopolitičke događaje. U ovom ćemo članku pobliže pogledati trendove i fluktuacije cijena srebra tijekom vremena, kao i neke od ključnih čimbenika koji su oblikovali povijest cijena srebrnih dionica.

Cijena srebra na burzi: Jedan od ključnih faktora u fluktuaciji cijene srebra bila je potražnja za srebrom u raznim industrijama.

Nekoliko je čimbenika pridonijelo fluktuaciji cijena srebrnih dionica tijekom vremena. Jedan od ključnih čimbenika bila je potražnja za srebrom u raznim industrijama, uključujući nakit, elektroniku i fotografiju. Kako je potražnja za tim proizvodima fluktuirala, tako je rasla i potražnja za srebrom.

Na primjer, uspon digitalne fotografije krajem 20. i početkom 21. stoljeća uzrokovao je smanjenje potražnje za filmom na bazi srebra, što je pridonijelo padu cijena srebrnih dionica. S druge strane, sve veća popularnost srebrnog nakita, posebno u Aziji, poduprla je više cijene srebra posljednjih godina.

Osim potražnje, ponuda srebra također je igrala ulogu u određivanju cijena, budući da su promjene u rudarskoj proizvodnji i globalnim zalihama utjecale na ponudu metala. Na primjer, prekidi rudarskih operacija zbog prirodnih katastrofa ili radnih sporova mogu uzrokovati privremenu nestašicu srebra, što može povećati cijene.

cijena-srebra-na-burzi-uporaba-srebra-u-raznim-industrijama-martin-korosec-fortuna

Slika: Nekoliko je čimbenika pridonijelo fluktuaciji cijena srebrnih dionica tijekom vremena. Jedan od ključnih čimbenika bila je potražnja za srebrom u raznim industrijama, uključujući nakit, elektroniku i fotografiju.

Ostali čimbenici koji su povijesno utjecali na cijene dionica srebra uključuju ekonomske uvjete kao što su inflacija i kamatne stope. Konkretno, inflacija može utjecati na kupovnu moć srebra, pri čemu veća inflacija rezultira višim cijenama dionica srebra. Osim toga, na cijene srebra može utjecati i vrijednost američkog dolara, što je valuta u kojoj se srebro obično vrednuje. Kada je dolar jak, cijene srebra mogu pasti zbog povećanih troškova kupnje metala u drugim valutama.

Konačno, geopolitički događaji poput ratova i političke nestabilnosti u zemljama proizvođačima srebra također mogu utjecati na cijene srebra. Na primjer, nacionalizacija rudnika srebra u Meksiku 1930-ih uzrokovala je pad svjetske proizvodnje srebra i porast cijena.

martin-k-fortuna-umjetnost-bogatstva-fortuna ulaganje

KUPNJA ZLATA. Besplatne informacije. Možete dobiti do 1/3 više plemenitih metala!

Informacije zlata vrijedne. Potpuno besplatno

Ne isplati se kupiti niti jedan gram dok nemate tu informaciju.

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.

Cijena srebra kroz vrijeme: Opći trend rasta cijene srebra započeo je sredinom 20. stoljeća.

Jedan od ključnih trendova u povijesti burzovne cijene srebra je opći trend rasta cijena koji je započeo sredinom 20. stoljeća.

Nakon Drugog svjetskog rata cijene srebra na burzi su počele postojano rasti, dosegnuvši vrhunac početkom 1980-ih. Međutim, nakon ovog vrhunca, cijene srebra su oštro pale i ostale relativno niske nekoliko godina.

Posljednjih su godina cijene srebra ponovno porasle, a cijene su dosegle nove vrhunce 2010. Međutim, ovaj uzlazni trend nije prošao bez uspona i padova, uz značajne fluktuacije cijena srebra. Na primjer, 2011. godine cijene dionica srebra dosegle su najvišu razinu svih vremena od preko 48 dolara za uncu, da bi samo nekoliko godina kasnije pale na oko 14 dolara za uncu. Od tada su se cijene srebra donekle oporavile, ali su ostale relativno nestabilne, s cijenama koje su fluktuirale kao odgovor na promjenjive tržišne uvjete i druge čimbenike.

cijena-srebra-investicijsko-srebro-kroz-povijest-martin-korosec-fortuna
Slika: Povijest cijene srebra prvenstveno je karakterizirana kombinacijom stabilnosti i volatilnosti, pri čemu su cijene reagirale i na dugoročne trendove i na kratkoročne fluktuacije.

Kao što smo već rekli, burzovne cijene srebra uvelike su oscilirale tijekom godina, a nekoliko je čimbenika utjecalo na cijenu.

Imajući to na umu, evo grubog pregleda nekih od ključnih prekretnica u povijesti cijene srebra:

cijena-srebra-ulaganje-srebro-martin-korosec-fortuna

Ovdje je važno napomenuti da je ovo samo grubi sažetak i da je tijekom godina bilo mnogo fluktuacija i korekcija u cijenama srebrnih dionica.


Sve u svemu, povijest cijena srebra karakterizirala je mješavina stabilnosti i volatilnosti, pri čemu su cijene reagirale i na dugoročne trendove i na kratkoročne fluktuacije. Razumijevanje različitih čimbenika koji su utjecali na cijene srebra u prošlosti može biti od koristi ulagačima i dionicima u industriji koji žele donositi informirane odluke o metalu u sadašnjosti i budućnosti.

Zlatna prilika za besplatni webinar za naše čitatelje.

Kako možete nabaviti plemenite metale znatno jeftinije? Prijavite se sada besplatno.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno za naše čitatelje.

Ne isplati se kupiti niti jedan gram dok nemate tu informaciju.

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
Kako-možete-nabaviti-plemenite-metale-znatno-jeftinije-martin-k-fortuna
X