Investiranje Plemeniti metali Zlato

Cijena zlata u 2023. Analitičari: Čak i do 3000 dolara za uncu zlata? Zlatna godina.

zlato-sigurno-ulaganje-cijena-kupnja-zlata-zlato-ulaganje-martin-korosec-fortuna

Kretanje cijene zlata

Povijesna uloga zlata i srebra je zaštita imovine od inflacije i likvidnosti. Cijena zlata tako povijesno raste (iznad prosjeka) tijekom kriza. To znači da za naše zlato i srebro uvijek možemo pronaći kupca jer je to i samo po sebi sredstvo plaćanja. Od 1971. godine živimo u svijetu u kojem papirni novac više nije podržan zlatom. Zbog toga papirni novac vrijedi sve manje. A to je realnost inflacije. Papirnati novac nastaje ni iz čega i prije ili kasnije njegova se vrijednost vraća na nulu. Dolar, najjača papirnata valuta na svijetu, izgubila je – 98% svoje kupovne moći  u odnosu na zlato. To naravno pozitivno utječe na kretanje cijene zlata.

Samo od 1970. do danas, zbog toga je cijena unce zlata porasla s 35 na današnjih cca. 1800 dolara. Cijena zlata je tako porasla vrtoglavih 51x ili 5.100%!

Slika: Pametni novac (velike financijske institucije) i centralne banke kupuju rekordne količine zlata.

Predviđanje cijene zlata. Cijena zlata trenutno je ispod svoje skore najviše razine, te se možda priprema za ulazak u drugi uzlazni trend. Želja za sigurnim očuvanjem vrijednosti i sve veća zabrinutost zbog nadolazeće recesije pridonijeli su nedavnom gospodarskom usponu. S druge strane, najnovija epidemija u svijetu pridonijela je strahu i neizvjesnosti koji sada muče financijska tržišta. Važno je znati da se zlatom najčešće trguje u američkim dolarima (XAU/USD), što znači da njegova vrijednost raste kada vrijednost dolara pada. Također, ovdje je važno uzeti u obzir vrijednosti dionica i obveznica koje su u negativnoj korelaciji s vrijednostima zlata.

Budući da je zlato tako zrelo i uspostavljeno tržište, mnogi čimbenici ulaze u igru u određivanju i utjecaju na njegovu cijenu. Zlato je jedinstvena imovina u usporedbi s imovinom poput dionica i obveznica, zbog čega se cijene istog kreću drugačije.

Budući da je njegova glavna uloga da djeluje kao zaštita od rizika, to znači da moramo tražiti čimbenike koji na njega utječu malo drugačije, često iz makroekonomske perspektive.

U nadolazećim godinama očekuje se da će se institucije i ljudi koji se žele barem djelomično zaštititi od neizvjesnosti oko gospodarstva i svjetskih događaja ponovno okrenuti zlatu.

Možete uštedjeti tisuće eura!

Ne kupujte niti jedan gram zlata ili srebra dok ne pročitate ove zlata vrijedne informacije.

BONUS! Iznimno porezno učinkovito: ne plaćate apsolutno nikakav porez!

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
Ne-kupujte-niti-jedan-gram-zlata-ili-srebra-dok-ne-pročitate-ove-zlata-vrijedne-informacije.--martin-fortuna

Kako možete kupiti zlato i srebro znatno jeftinije? Saznajte na webinaru. Prijavite se besplatno ovdje.

Cijena zlata. Analitičari očekuju dvoznamenkasti rast za 2023. Također i prije svega zato što očekuju da će inflacija ostati na visokoj razini i da će gospodarstvo biti u dubokom minusu.

Prema predviđanjima mnogih, povratak na pretpandemijsku stopu snižavanja inflacije u ovom trenutku je nemoguć, jer smo ušli u globalni ekonomski rat, gdje će sve velike svjetske sile nastojati ojačati svoju nacionalnu sigurnost na svim mogućim frontama. To se odnosi na vojni sektor, opskrbne lance, energetiku i posebice financijski sektor. Ti su procesi potaknuti pandemijom i trenutnom invazijom Rusije na Ukrajinu.

S obzirom na trenutno stanje u ovim sektorima, možemo predvidjeti sljedeće u 2023. godini:

martin-k-fortuna-ulaganja-za-pocetnike-umjetnost-bogatstva-fortuna

U vrijeme kada inflacija ostaje visoka dulje vrijeme, zlato postaje sredstvo kojim se glavni igrači osiguravaju od gubitka vrijednosti. Posljedično, to podiže cijenu zlata tijekom inflacijskog razdoblja. Što je najvažnije; novoiskopane rezerve zlata su male. Većina zlata u ponudi je reciklirana. Kada se globalna potražnja poveća, a nema dovoljno ponude, cijena zlata raste.

Slika: Kretanje cijene zlata ima itekako veze s činjenicom da je zlato vrlo rijetko.

Cijena zlata. Ako se sjetimo globalne krize 2008.; kada su se kreditni uvjeti pooštrili, zlato je palo za 31 posto, kriza se ubrzala i počela je navala novca iz svih vrsta imovine. Bilo je jako bolno za sve one koji nisu znali da kreditna kriza uzrokuje pad cjelokupne imovine. Ovo je bila izvrsna prilika za kupnju zlata pri jako niskim cijenama.

Aktualna kriza, koja traje od 2020. Godine, natjerala je centralne banke da ubrzaju tiskanje novca, što opet može predstavljati priliku za kupnju zlata.

S obzirom da inflacija može trajati nekoliko godina, možemo vidjeti da bi se cijena zlata mogla pomaknuti sa trenutne cijene od 1.770 dolara na ključno područje otpora od 2.070 dolara u narednim godinama. Ako javni dug Sjedinjenih Američkih Država postane (još veći) problem, tada bi cijena zlata mogla doseći i 3000 dolara po unci.

Slika: Grafikon cijene zlata. Prognoza cijene zlata. 2023. zlatna godina? Martin Korošec.

Na temelju osobnog viđenja trenutne situacije u svijetu, možemo zaključiti da je zlato imovina koja će uvijek biti tražena, bilo za upotrebu u nakitu ili elektronici, te u stalno visokoj potražnji centralnih banaka i investitora.

Uvijek relevantno za cijenu zlata: Zlato je plemeniti metal čije su zalihe ograničene. Ponuda zlata redovito se smanjuje, što znači da će s povećanjem potražnje cijena zlata nastaviti rasti.

martin-k-fortuna-umjetnost-bogatstva-fortuna ulaganje

KUPNJA ZLATA. Besplatne informacije. Možete dobiti do 1/3 više plemenitih metala!

Informacije zlata vrijedne. Potpuno besplatno

Ne isplati se kupiti niti jedan gram dok nemate tu informaciju.

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
X