Kriptovalute

Kriptovalute vijesti: 9 kripto projekata koji će voditi sljedeći bikovski ciklus!

Besplatan webinar. Kripto mjenjačnice: Kako kupiti kriptovalute? Praktični savjeti i primjeri. Pogodno i za početnike. Kliknite ovdje.

Na webinaru ćete naučiti sve što trebate znati prije ulaganja ijednog eura tijekom kripto krize:

Kriptovalute su svijetu omogućile decentralizirani bankarski sustav, a Bitcoin je prva kriptovaluta stvorena 2009. Od tada su razvijene tisuće drugih “altcoina” i još uvijek postoji neizvjesnost oko toga treba li ulagati u njih ili ne. Unatoč tome, industrija nastavlja pokazivati stabilan rast. Ljude privlače kriptovalute jer se trgovanje i prodaja mogu obavljati bez državnih propisa, kao što je slučaj s fiat valutom. To je dovelo do toga da sve više tvrtki počinje prihvaćati različite oblike kripto u transakcijama. Ako se pitate što donosi budućnost, pogledat ćemo neke ključne podatke o vodećim kripto projektima koji će vam pomoći da donesete konačnu odluku.

Tržišta kriptovaluta doživjela su značajan pad ukupne tržišne kapitalizacije na oko 850 milijardi dolara s oko 3 trilijuna dolara na kraju prošle godine 2021. To se može pripisati brojnim krizama i ekstremnoj nestabilnosti, što je uzrokovalo nedostatak povjerenja ulagača. Ipak, postoji optimizam da bi se tržište moglo poboljšati u nadolazećoj godini zbog potencijalnog ulaska institucionalnih investitora na tržište i sporijeg rasta kamatnih stopa.

Slika: Tržišna kapitalizacija cjelokupnog kripto tržišta.

Potražnja za učinkovitijim i transparentnijim financijskim sustavima plaćanja, povećana potražnja za doznakama u zemljama u razvoju, povećana briga za sigurnost podataka i povećana tržišna kapitalizacija neki su od ključnih pokretača globalnog tržišta kriptovaluta. S druge strane, visoki troškovi implementacije i nedostatak svijesti o kriptovaluti u mnogim zemljama u razvoju koče njen rast.

Gledajući vrlo općenito sektor kriptovaluta, možemo vidjeti stalan napredak i interes, bez obzira što mediji govore. Analizom broja walleta, možemo vidjeti da je broj Bitcoin walleta s 10 ili više BTC-ova počeo naglo padati početkom 2021. godine, gdje smo se stabilizirali tijekom cijele godine. Izašli su oni koji nisu bili uvjereni u svoju investiciju ili nisu htjeli riskirati. Konačnim padom početkom 2022. počeo je rasti broj adresa s najmanje 10 Bitcoina, gdje smo zabilježili novi vrhunac u broju walleta – 155.000 do kraja listopada.

Slika: Broj novčanika s najmanje 10 BTC-a porastao je tijekom godine.

Slično tome, broj novčanika manjih ulagača s manje od 1 BTC dosegao je rekord i nastavlja rasti.

Slika: Broj novčanika s manje od 1 BTC.

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVAN WEBINAR

Kako možete ostvariti buduće 100x povrate čak i tijekom kripto krize?

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize-martin-k-fortuna

Nedavno je također počeo rasti broj većih novčanika investitora koji predstavljaju institucije. Novčanici sa saldom većim od 10 BTC bili su dobar pokazatelj vrhunca u prethodnom ciklusu, jer su počeli izlaziti iz svojih pozicija i značajno utjecati na cijenu Bitcoina. Ovi novčanici počeli su gomilati svoje zalihe BTC-a na 18 000 dolara, a na 15 500 dolara vidjeli smo ogroman skok u količini. Dakle, ovo je dobar pokazatelj da se pametni i bogati investitori vraćaju i da se tržište priprema za polagani oporavak.

Slika: Interes većih investitora počeo se vraćati na 18.000 dolara.

#1 Bitcoin: stvorio je razvijeni ekosustav i postavio industrijski standard

Očekuje se da bi smanjenje inflacije u bliskoj budućnosti, u kombinaciji s potencijalom za fleksibilniji monetarni stav Federalnih rezervi, moglo stvoriti povoljne uvjete za uspjeh Bitcoina.

Kao najstarija i najvrednija kriptovaluta, bila je vrlo unosna, s više od 4400% povrata u proteklih 8 godina – unatoč padu od 67% u 2022. To je mnogo veći povrat od 126% povrata S&P 500 indeksa u istom razdoblju.

Osim toga, Bitcoin je uspostavio dobro razvijen ekosustav financijske infrastrukture i resursa za ulagače s različitim platformama.

Kako se prepreke za ulazak u ulaganje u Bitcoin nastavljaju smanjivati, moguće je da će se zanimanje za kriptovalute povećati i biti šire prihvaćeno.

Slika: Prikaz zemalja koje reguliraju kripto.

Brojne poznate tvrtke počele su uključivati Bitcoin u svoje investicijske portfelje kao način povećanja izloženosti industriji kriptovaluta. Postoji nekoliko institucionalnih korisnika Bitcoina koji imaju značajne rezerve kriptovalute, uključujući velike korporacije, banke, upravitelje imovinom i davatelje mirovina. Neke zemlje, poput El Salvadora i Srednjoafričke Republike, čak su prihvatile Bitcoin kao službenu valutu.

Ako vrijednost kriptovaluta počne rasti, velika je vjerojatnost da će pojedinci koji su oklijevali ući na tržište biti prisiljeni ponovno ući na tržište zbog straha od propuštanja potencijalne zarade. U ovom scenariju, Bitcoin bi potencijalno mogao imati koristi od priljeva kapitala koji ulazi u cijeli prostor kriptovaluta. Osim toga, većina na Bitcoin gleda kao na ulaganje s relativno niskim rizikom u usporedbi s drugim tokenima, što će značiti da je to njihov prvi izbor u sastavljanju njihovog portfelja. Osobito s obzirom na nedavnu nestabilnost u industriji kriptovaluta. Također je moguće da se Bitcoin može pojaviti kao snažna pohrana vrijednosti, a potencijalno čak i globalna valuta koju koriste razni subjekti, uključujući pojedince, korporacije, banke i vlade, što ga čini potencijalno vrijednim dugoročnim ulaganjem.

Jedan od glavnih katalizatora koji će povećati vrijednost Bitcoina u nadolazećim godinama je širenje Lightning mreže. Lightning Network je protokol plaćanja na sekundarnom lancu blokova koji korisnicima omogućuje brzi prijenos Bitcoina po nižoj cijeni nego na glavnom lancu blokova. To pomaže sustavu da radi brže i također poboljšava atraktivnost plaćanja Bitcoinom. Naravno, povećanom interesu za BTC pridonijet će i “halving” u 2024. godini.

Slika: Lightning Network je protokol plaćanja na sekundarnom blockchainu.

#2 Ethereum: tržišni udio Ethereuma raste

Ethereum je decentralizirana kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom od oko 150 milijardi dolara, što ga čini drugom najvećom kriptovalutom po tržišnoj kapitalizaciji. Za razliku od nekih drugih kriptovaluta, kao što su FTX Token ili Terra Luna, ne kontrolira je niti jedan entitet. To znači da ne postoji pojedinac ili skupina koji mogu donijeti lošu odluku koja bi negativno utjecala na vrijednost Ethereuma, kao što se dogodilo s drugim središnjim kontroliranim kriptovalutama. Ethereum je nedavno prešao na “proof-of-stake” mehanizam konsenzusa, čineći ga decentraliziranijim nego ikad prije. To omogućuje 71 milijunu korisnika Ethereuma diljem svijeta da “ulože” svoju Ethereum imovinu kako bi pomogli u potvrđivanju transakcija i zaštiti mreže. Osim toga, Ethereum je najveća platforma za pametne ugovore na svijetu, na kojoj je napisano preko 50 milijuna pametnih ugovora.

Slika: Ethereum je najveća platforma za izdavanje pametnih ugovora na svijetu.

Ethereum je decentralizirana kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom od oko 150 milijardi dolara, što ga čini drugom najvećom kriptovalutom po tržišnoj kapitalizaciji. Za razliku od nekih drugih kriptovaluta, kao što su FTX Token ili Terra Luna, ne kontrolira je niti jedan entitet. To znači da ne postoji pojedinac ili skupina koji mogu donijeti lošu odluku koja bi negativno utjecala na vrijednost Ethereuma, kao što se dogodilo s drugim središnjim kontroliranim kriptovalutama. Ethereum je nedavno prešao na “proof-of-stake” mehanizam konsenzusa, čineći ga decentraliziranijim nego ikad prije. To omogućuje 71 milijunu korisnika Ethereuma diljem svijeta da “ulože” svoju Ethereum imovinu kako bi pomogli u potvrđivanju transakcija i zaštiti mreže. Osim toga, Ethereum je najveća platforma za pametne ugovore na svijetu, na kojoj je napisano preko 50 milijuna pametnih ugovora.

Slika: Cijena može narasti za 300% da bi dosegla vrhunac 2021. godine.

Očekuje se da će cijena Ethereuma probiti različite razine otpora, uključujući 100-dnevnu EMA na 1329 USD i 200-dnevnu EMA na 1588 USD, kako bi dosegla svoj vrhunac od 2021. Ako se te razine uspješno prevladaju, to bi moglo ukazivati na dugu -term rastući trend za Ethereum u 2023. Ako ne, očekuje se da će doći do pada na oko 700 USD gdje postoji jača podrška koja bi mogla omogućiti daljnji rast do prethodnih vrhunaca, što bi predstavljalo povećanje cijene od više od 300%.

#3 Binance Coin (BNB): kovanica je vrlo popularna zbog mnogih aspekata u industriji

Binance Coin (BNB) bila je jedna od najuspješnijih kriptovaluta koje su se pojavile na tržištu bikova 2017.-2018. Od svog osnutka 2017. godine, rangirana je među 10 najboljih kriptovaluta i trenutno je peta najveća kripto imovina po tržišnoj kapitalizaciji. BNB je doživio impresivan rast svoje cijene i upotrebe kao sredstva razmjene. Sada se koristi kao osnovna valuta za mnoge trgovinske parove na popularnoj burzi Binance, a njena popularnost kao opcije plaćanja raste. Osim toga, BNB su prihvatile brojne tvrtke i institucije kao oblik plaćanja i sve se više koristi kao sredstvo razmjene.

martin-k-fortuna-kriptovalute-za-pocetnike-ulaganja-kripto-feniks

BNB ima najveći mogući broj tokena, izvorno postavljen na 200 milijuna. Kako bi održao stabilnu cijenu BNB-a, Binance je odlučio smanjiti ovu ukupnu ponudu tijekom vremena uništavanjem tokena, s ciljem dostizanja ukupne količine od 100 milijuna kovanica. Ova praksa kontrole ponude kriptovalute poznata je kao prepolovljavanje i slična je prepolovljavanju Bitcoina. Smanjenjem ukupne ponude, Binance može utjecati na omjer ponude i potražnje, za što se nadamo da će dovesti do povećanja vrijednosti BNB-a u budućnosti.

Kao još jedan čimbenik budućeg rasta cijena BNB coina možemo spomenuti njihovu ICO platformu Binance Launchpad za pokretanje novih projekata koji žele ući u svijet kriptovaluta.

Uspješno uvođenje novih i popularnih projekata stvorilo bi veću želju za transakcijama na platformi Binance, što bi povećalo potražnju za BNB tokenima. Osim toga, Binance Smart Chain glavni je čimbenik sve veće popularnosti BNB kovanice, budući da pruža jeftiniju i učinkovitiju alternativu Ethereumu. Kao rezultat toga, postao je drugi najveći lanac za DeFi projekte.

Slika: BNB coin nema najbolju podršku ispod 200$ što može biti opasno.

Cijena BNB kovanice ima sljedeću podršku koja je drži iznad vode na oko 200 USD, gdje ćemo se vjerojatno kretati neko vrijeme i kada se cijeli sektor počne oporavljati, možemo početi razmišljati o dostizanju prethodnih vrhova, što bi nas odvelo do 670 dolara, što predstavlja rast kovanice od 170% u odnosu na trenutnu cijenu. Kao što možemo vidjeti na grafikonu cijena, coin gotovo da nema podršku ispod 200 dolara, tako da sve dok cijena ostaje iznad 200 dolara možemo biti relativno mirni, ali prava drama može početi kada se počnemo kretati ispod ovog područja.

Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize
PRIJAVITE SE NA BESPLATAN WEBINAR

10 vrhunskih kripto projekata s mogućnošću 1000x rasta.

Kupnja kriptovalute. Kupujte jeftino, prodajte skupo. Tko to razumije, sve postiže. Sada ulazimo u razdoblje kada će biti moguće vrlo povoljne kupnje kriptovaluta.

O svemu ovome i više bit će riječi na webinaru.

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.

#4 Avalanche (AVAX): glavni fokus je pružiti platformu za decentralizirane aplikacije

Njihov glavni fokus je pružiti platformu za decentralizirane aplikacije kao što su protokoli za decentralizirane financije (DeFi), stabilne kovanice i druge financijske aplikacije. Projekt Avalanche dobiva na snazi i popularnosti u području blockchain tehnologije, ali njegov glavni lanac započeo je tek u rujnu 2020., tako da još nije uspio pokazati svoj puni potencijal.

Avalanche je platforma otvorenog koda koja korisnicima omogućuje sigurno slanje, primanje i pohranjivanje digitalnih sredstava. Transakcije se potvrđuju za manje od jedne sekunde, s visokim performansama do 4500 transakcija u sekundi. Zbog toga je idealna platforma za DeFi aplikacije gdje je brzina bitna. Osim toga, Avalanche koristi tehnologiju dijeljenja koja omogućuje paralelnu obradu transakcija i mogućnost skaliranja na milijune transakcija u sekundi.

S obzirom na njegov potencijal, mnogi vjeruju da projekt Avalanche ima potencijal revolucionirati blockchain prostor. Zbog svoje visoke propusnosti i skalabilnosti, to je atraktivna opcija za programere i tvrtke koje žele graditi aplikacije na blockchain tehnologiji. Osim toga, njegov konsenzusni algoritam, Avalanche-X, dizajniran je da bude sigurniji i učinkovitiji od mnogih njegovih konkurenata, što bi ga moglo učiniti pouzdanijom platformom za programere, omogućujući tvrtkama da smatraju privlačnijim korištenje platforme Avalanche za svoje aplikacije.

Slika: Broj dnevnih transakcija mreže Avalanche.

Broj dnevnih transakcija na mreži je u stalnom porastu i nije odraz strmoglavog pada cijena. Trenutna cijena kovanice AVAX je oko snažne podrške, gdje bi proboj podrške oko 9 dolara značio daljnji pad na 6-7 dolara. Mnogi stručnjaci za blockchain tehnologiju bili su vrlo pozitivni o njihovom razvoju tijekom bikovskog trenda i očekivali su da će se lanac probiti među 6 najboljih projekata, ali medvjeđe tržište je to spriječilo.

Slika: Grafički prikaz cijene kovanice AVAX.

Kada se tržište ponovno oživi i veći projekti počnu pokretati, AVAX će biti dio vodećih lanaca koji će poticati razvoj i usvajanje. Iz ovoga možemo vidjeti da je dobro ulaganje dugoročno, gdje je dobra ulazna cijena između 5 i 10 USD.

#5 Polygon: najpopularniji protokol među institucijama

Polygon, pomoćni lanac Ethereuma, imao je relativno uspješnu godinu u usporedbi s drugim kriptovalutama, iako mu je cijena pala zajedno s ostatkom tržišta. Otpornost tvrtke može se zahvaliti tehnološkim dostignućima i partnerstvima koja je sklopila posljednjih godina.

Polygon je rješenje koje pomaže poboljšati učinkovitost Ethereum mrežnih transakcija. Korištenjem vlastitog lanca blokova za obradu transakcija na Ethereumu i kasnijom integracijom u Ethereum mrežu, Polygon može značajno ubrzati i pojeftiniti transakcije.

Zbog ove vrlo poželjne funkcionalnosti, Polygon je privukao pažnju nekih od najvećih i najuglednijih svjetskih kompanija koje su dio svog poslovanja počele seliti na blockchain tehnologiju. Te tvrtke uključuju Walt Disney, Coca-Colu, Nike, Meta Platforms, pa čak i bankarski div JPMorgan Chase.

Slika: Tvrtke koje grade mrežu Polygon.

Sve te tvrtke žele koristiti Ethereum kao svoj preferirani lanac, ali shvaćaju da je neučinkovit zbog visokih troškova i brzine. Polygon im omogućuje korištenje Ethereum sustava implementacijom njegovih rješenja.

Kako sve više i više tvrtki počinje razvijati vlastite proizvode na blockchainu, korisnici će sve više tražiti Polygon. Trenutačni trendovi vezani uz Web3, metaverse i DeFi stavit će Polygon u središte pozornosti.

Slika: Grafički prikaz cijene.

Cijena mreže Polygon pokazala se iznimno dobro tijekom pada mnogih drugih valuta, pokazujući veliko zanimanje za njihova rješenja i snažnu podršku velikih investitora. Polygon, s trenutnom cijenom od 0,75 dolara, u pozitivnoj je korelaciji s 10 najboljih kovanica po tržišnoj kapitalizaciji. Na temelju predviđanja rasta u tehnološkom sektoru, procijenjena cijena MATIC kovanice je između 1,15 i 2 dolara, što predstavlja porast od 160% do 2024.

#6 Polkadot: ima golem potencijal u području inovacija blockchain tehnologije

Projekt Polkadot, koji je započeo 2020. godine, postao je jedan od blockchain projekata o kojima se najviše govorilo u svijetu i tek sada dobiva na zamahu. Cilj im je stvoriti blockchain platformu sljedeće generacije koja omogućuje međulančanu komunikaciju, omogućujući siguran i slobodan prijenos korisničke imovine i podataka kroz više lanaca, omogućujući decentraliziranim aplikacijama i uslugama rad na globalnoj razini.

Budućnost Polkadota izgleda optimistično, jer je osigurao veliku količinu financiranja i potporu nekih od najpoznatijih imena u industriji. Osim toga, Microsoft i Google, dvije vodeće tehnološke tvrtke u svijetu, izrazile su svoju predanost platformi u nadi da će iskoristiti njezine mogućnosti za stvaranje rješenja.

Polkadot ima potencijal transformirati prostor i voditi novu eru autonomne i sigurne razmjene informacija. To bi moglo promijeniti način na koji se tvrtke i organizacije povezuju te pohranjuju i dijele informacije. Platforma će ponuditi mogućnosti za stvaranje novih, inovativnih aplikacija koje nisu moguće s tradicionalnim blockchainom.

Slika: Polkadot u pozadini ima inovativni tim koji će biti ključan za postizanje ciljeva i podizanje cijena.

Cijena DOT kovanice trenutno je na snažnoj podršci između $3-4$, što je vrlo dobra prilika za one koji vjeruju u njihov napredak i jedinstvenost i mogli bi reći da je njihov uspjeh tijekom godina mnogima bio gotovo nevidljiv. Moglo bi se reći da je to jedna od najboljih prilika za dugoročne povrate, gdje još nisu ni počeli pokazivati svoj potencijal, a čini se da mnogi kreatori ne žele ni brzo najaviti napredak, bojeći se kratkoročnog veselja ljudi a samim tim i kratkoročna poskupljenja, što naravno dugoročno nije dobro. Početna cijena coin-a u 2020. bila je 2$, što je vrlo blizu cijene koju plaćaju veći investitori i također će se snažno braniti u slučaju daljnjeg pada. Potencijal za buduće povrate je ogroman ovdje, gdje ćemo stvoriti povećanje cijene od 1.150% kada dosegnemo prethodni vrhunac, što je vrlo moguće ako tim nastavi s konstantnim razvojem i partnerstvom s velikim institucijama.

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVAN WEBINAR

Kako možete ostvariti buduće 100x povrate čak i tijekom kripto krize?

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize-martin-k-fortuna

#7 Uniswap: glavni je igrač u DeFi-ju i očekuje se da će revolucionirati razmjenu digitalne imovine u budućnosti

Uniswap je glavni igrač u DeFi-ju i očekuje se da će revolucionirati razmjenu digitalne imovine u budućnosti. To je decentralizirani protokol koji omogućuje automatizirane, sigurne i isplative transakcije bez potrebe za središnjim tijelom ili skrbnikom. S nedavnim predstavljanjem Uniswap verzije 3, platforma je sada sigurnija, skalabilnija i lakša za korištenje te ima novi mehanizam kolateralizacije. Uniswap nastavlja uvoditi inovacije i razvijati nove proizvode kako bi korisnicima olakšao pristup platformi, čineći svoju budućnost vrlo popularnom.

Slika: Očekuje se da će Uniswapov UNI coin igrati vodeću ulogu u decentraliziranim financijama u sljedećem ciklusu.

Cijena kovanice ima snažnu podršku na 3,7 dolara, što smo posljednji put vidjeli prije šest mjeseci. S obzirom na to da je Uniswap revolucionirao razmjenu imovine izumom fondova likvidnosti nakon lansiranja, vrijedi očekivati da će oni zadržati povjerenje kupaca i privući još više interesa daljnjim inovacijama u budućnosti. Stoga je potencijal za rast velik, ali kao razmjena za digitalnu imovinu potrebno je redovito trgovanje za generiranje dobiti, što se očekuje na početku sljedećeg tržišta bikova. Ulaganje u Uniswap platformu omogućuje nam da budemo u sektoru decentralizirane razmjene imovine, koji je trenutno u porastu i dominirat će u sljedećem ciklusu. Kao što se može vidjeti iz grafikona, možemo očekivati proboj otpora na 28 USD u budućnosti, što bi predstavljalo povećanje cijene od 450%.

#8 Solana: trenutno je na prekretnici

U studenom 2021. kolaps FTX burze uzrokovao je da Bitcoin dosegne najnižu vrijednost u dvije godine, pri čemu je Solana bio još više pogođen zbog svojih veza sa Samom Bankman-Friedom. U 2022. njegova je vrijednost pala za 97% na tržišnu kapitalizaciju od 3 milijarde dolara, što ga svrstava na devetnaesto mjesto.

Vrlo je riskantno tvrditi da će Solana ikada više vidjeti svoju vrhunsku cijenu od 260 USD od 2021. No, važno je znati da su 2021. godine mnogi investitori kupili Solanu u nadi brze financijske dobiti, a da ih nije posebno zanimala buduća vrijednost tehnologije. Evo, kreator Ethereuma Vitalik Buterin smatra da budući da više nema dokaza za to, čini se da je vrijeme da programeri koji su toliko uzbuđeni zbog potencijala blockchaina i još uvijek stvaraju dođu u prvi plan.

Uzimajući u obzir događaje i negativne vijesti u vezi Solana mreže i njene pouzdanosti, vidimo da je broj NFT novčanika još uvijek vrlo visok i da se natječe s vodećim Ethereumom i Polygonom, koji je izgrađen na Ethereumu. To nije iznenađujuće jer Solana još uvijek ima mnogo programera koji stvaraju i proširuju mrežu, što je znatno brže i jeftinije od Ethereuma. To bi mogao biti jedan od razloga velikog broja novčanika i njihove aktivnosti na mreži.

Slika: NFT-ovi će vjerojatno igrati ključnu ulogu u mreži Solana.

Također se puno priča da bi Solana mogao postati lider u stvaranju NFT ekosustava i tako predvoditi ovaj sektor kripto industrije. Mnogo je prilika i grešaka koje treba ispraviti u ovom sektoru, tako da je Solana trenutno na raskrižju gdje mora pokazati kamo će dugoročno ići i hoće li moći izdržati negativnu povezanost s propalim FTX-om društvo.

Slika: Grafikon cijena SOL kovanice.

Trenutni grafikon cijena izgleda vrlo privlačno i ima potencijal biti vrlo dobra investicija za budućnost ako mreža uspije steći povjerenje investitora i dokaže da je moguće poslovati bez komplikacija. Na temelju njihovog razvoja, cijena bi mogla doseći prvi otpor oko 40 USD u budućnosti, što je povećanje od 300%. Prije toga moramo obratiti pozornost na traženje cjenovne podrške, koja još nije prikazana i očekuje se u rasponu od 5 USD. To bi značilo daljnji pad od 50% u odnosu na trenutnu cijenu.

#9 Fantom: sa svojom niskom kapitalizacijom, rizična investicija, ali također obećava najveći povrat - zašto?

U travnju 2022. Andre Cronje, utjecajni programer koji je bio savjetnik tri godine, napustio je projekt, uzrokujući pad FTM tokena od 17,5%. Cronje se vratio u projekt u studenom 2022., no to se nije odrazilo na cijenu jer trenutno razdoblje to ne dopušta. Pad cijene FTM-a snažno se osjetio u drugom i trećem tromjesečju, no mreža se nastavila razvijati uvođenjem fUSD-a, “pretjerano kolateraliziranog” stabilcoina koji podržava FTM. Nedavno je predstavljen DAG 2.0 kako bi pridruživanje mreži Fantom bilo isplativije jer ne zahtijeva skup hardver za rudarenje.

Slika: Razine otpora za cijenu FTM kovanice.

Trenutna cijena FTM kovanice je u snažnoj podršci i visokom rasponu kamata, između 0,16 i 0,20 USD. S obzirom na visoku relevantnost i razvoj u prošlosti, projekt je izrazito podcijenjen, što znači da je u dobroj poziciji za ulazak ili dodatna ulaganja. Ako uspije probiti sljedeći otpor, ima nove ciljeve koje treba postići za proboj i povratak na razine prethodnih maksimuma 2021. i 2022.

Slika: Fantom ima puno potencijala za dobar povrat.

U prošlosti je već pokazao snagu i korisnost, tako da više nema razloga za daljnje propadanje. Povratak developera Cronje je ključan, jer je on u sektoru poznat kao jedan od najsposobnijih i odigrat će ključnu ulogu u budućem razvoju i rastu cijene Fantom kovanica.

Slika: Developer Andre Cronje stekao je povjerenje velikih investitora.

Na temelju trenutnog stanja na grafikonu cijena, možemo očekivati snažan oporavak i nevjerojatnu priliku za dobar. Fantom ima sve preduvjete da dostigne cijenu Matic coina, što bi značilo povećanje vrijednosti od 1300% i cijenu od 2,66$.

S obzirom na širok raspon predstavljenih projekata, najbolje je diverzificirati svoja ulaganja u sve te projekte. Na temelju vaše sklonosti riziku, možete podijeliti svoju investiciju na devet jednakih dijelova i ulagati u svaki od tih projekata. Na taj način možete iskoristiti rast svakog projekta bez ugrožavanja ukupnog kapitala. Međutim, ako preferirate konzervativniji pristup, možete uložiti veći dio svojih sredstava u Bitcoin i Ethereum, budući da su to najetabliranije kriptovalute na tržištu. Ostatak novca može se uložiti u obećavajuće projekte kao što su Solana, Polkadot, Uniswap, Avalanche, Fantom, Polygon i Binance Coin. Konačna odluka o tome kako uložiti svoja sredstva ovisi o vama i trebala bi se temeljiti na vašoj osobnoj sklonosti riziku i ciljevima ulaganja.

Kao primjer konzervativnog investitora, možete pogledati sljedeći plan za izračun iznosa ulaganja na temelju vašeg ukupnog ulaganja:

Slika: Cijena FTM coin-a,
ako dostigne tržišnu kapitalizaciju Matic coin-a.

Potrebno je napomenuti da ne ulažemo cijeli iznos odjednom, već pratimo kretanje cijene i iskorištavamo eventualne dodatne padove za kupnju po nižoj cijeni i time smanjujemo prosječnu kupovnu cijenu.

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVAN WEBINAR

Kako možete ostvariti buduće 100x povrate čak i tijekom kripto krize?

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize-martin-k-fortuna
X