Investiranje Kriptovalute Trendovi

Umjetna inteligencija i kriptovalute. Nova niša u svijetu kriptovaluta. Korištenje AI u poslovanju. Part 2

Umjetna inteligencija i kriptovalute. Nova niša u svijetu kriptovaluta

Umjetna inteligencija (AI) značajno je napredovala posljednjih godina i postala je glavna meta za investitore i tvrtke. Kako se tehnologija nastavlja razvijati, ona ima potencijal revolucionirati različite industrije i stvoriti nove prilike za rast i inovacije.

Ulagači mogu iskoristiti budućnost umjetne inteligencije ulaganjem u tvrtke koje razvijaju ili koriste tehnologiju umjetne inteligencije. Divovski konglomerati poput Microsofta već su se počeli pozicionirati za budućnost i agresivno traže tvrtke koje razvijaju rješenja za budućnost u ovom sektoru.

U ovom smo članku analizirali projekte koji su aktivni u području umjetne inteligencije i imaju ogroman potencijal za budućnost strojnog učenja i razvoja umjetne inteligencije.

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVAN WEBINAR

Kako možete ostvariti buduće 100x povrate čak i tijekom kripto krize?

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize-martin-k-fortuna

#1: Singularity Net: jedan od najstarijih i prvih kripto projekata koji se od samog početka bavi isključivo umjetnom inteligencijom.

Slika: SingularityNet svojim korisnicima omogućuje unovčavanje umjetne inteligencije.

Projekt je jedan od najstarijih i prvih kripto projekata koji se od samog početka bavi isključivo umjetnom inteligencijom. SingularityNET je decentralizirana platforma za usluge umjetne inteligencije (AI) koja korisnicima omogućuje dijeljenje, pristup i unovčavanje usluga i raznih modela AI. Projekt je 2017. godine utemeljio Ben Goertzel, s ciljem stvaranja decentraliziranog AI ekosustava koji će omogućiti dijeljenje i ponovnu upotrebu AI modela te kreiranje novih usluga i aplikacija korištenjem umjetne inteligencije.

Jedna od ključnih značajki platforme SingularityNET je korištenje pametnih ugovora koji omogućuju automatsko izvršavanje transakcija između korisnika. To pomaže osigurati da se razmjena usluga i modela umjetne inteligencije odvija na pošten i transparentan način te da korisnici dobiju odgovarajuću naknadu za svoje doprinose. To bi moglo dovesti do demokratizacije umjetne inteligencije i njezinih prednosti, otvarajući nove prilike za tvrtke, istraživače i programere.

singularity-net-kreator-projekta-ben-goertzel-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Sve u svemu, projekt SingularityNET ambiciozan je i inovativan projekt koji ima za cilj stvoriti decentralizirani ekosustav umjetne inteligencije koji će omogućiti dijeljenje i ponovnu upotrebu usluga i modela umjetne inteligencije, kao i stvaranje novih usluga i aplikacija umjetne inteligencije. Korištenje blockchain tehnologije i pametnih ugovora ključno je za njegov dizajn, omogućujući transparentnost, sigurnost i poštenje u transakcijama.

Slika: Grafički prikaz cijene SingularityNet (AGIX) kovanice.

Coin je dobio 300% na vrijednosti u prošlom tjednu, gdje je trenutno u zoni snažnog pritiska na cijenu prema dolje, pa se očekuje korekcija. Dugoročno, projekt će igrati veliku ulogu u pružanju AI rješenja na blockchainu u budućnosti. Područje u kojem možemo početi razmišljati o ulasku je negdje između 0,08 i 0,088 dolara.

#2 Aleph.im: decentralizirana platforma koja koristi AI kako bi pojedincima i organizacijama pružila novi način pohrane i obrade podataka.

Aleph.im je decentralizirana platforma koja koristi umjetnu inteligenciju kako bi pojedincima i organizacijama omogućila novi način:

Cilj projekta je stvoriti sigurnu, privatnu i decentraliziranu mrežu za podatke i informacije koja je dostupna svima, bez potrebe za centraliziranim poslužiteljima ili posrednicima.

aleph-im-platforma-za-pohranu-i-obradu-podataka-kripto-projekti-umjetne-inteligencije-martin-korosec-fortuna

Slika: Aleph.im omogućuje pohranjivanje i dijeljenje podataka pomoću umjetne inteligencije.

Jedna od ključnih značajki Aleph.ima je korištenje umjetne inteligencije za poboljšanje mrežne sigurnosti i privatnosti. Platforma koristi kombinaciju napredne kriptografije i tehnika strojnog učenja kako bi osigurala zaštitu podataka od neovlaštenog pristupa i hakiranja. To uključuje korištenje dokaza koji korisnicima omogućuju da dokažu posjedovanje određenih informacija bez otkrivanja stvarnih podataka.

Platforma je izgrađena na decentraliziranoj i distribuiranoj arhitekturi koja omogućuje prijenos podataka visoke propusnosti i niske latencije. To omogućuje brži i učinkovitiji pristup podacima, čak i kada se povećava broj korisnika i količina podataka u mreži.

Osim toga, Aleph.im također koristi umjetnu inteligenciju kako bi omogućio nove vrste aplikacija i usluga vođenih podacima. Platforma pruža skup alata i API-ja koje programeri mogu koristiti za izgradnju decentraliziranih aplikacija (dApps) koje iskorištavaju mrežne podatke i informacije. To uključuje korištenje sustava predviđanja i preporuka koje pokreće AI koji mogu pomoći korisnicima da otkriju nove podatke i informacije na temelju svojih interesa i preferencija.

Slika: Kao partnera i investitora izdvajamo tvrtku UBISOFT.

aleph-im-graf-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: FET novčić je porastao za 200% u zadnja 2 tjedna.

Coin je na tržištu od 2019., gdje je više puta pokazao da tijekom bikovskog trenda postaje vrlo relevantan i izaziva veliko zanimanje velikih investitora. Njegov veliki obujam trgovinskog prometa jedan je od dokaza da ga ne treba zanemariti, jer veliki obujam ukazuje na povećani interes trgovaca. Ključna cjenovna područja u kojima će započeti utrka za povrat ili pad cijene su 0,20 USD, 0,14 USD i 0,09 USD.

Ukratko, Aleph.im je kripto projekt koji ima za cilj promijeniti način na koji pohranjujemo, dijelimo i pristupamo podacima i informacijama. Koristi umjetnu inteligenciju za poboljšanje mrežne sigurnosti, skalabilnosti i upotrebljivosti, što može omogućiti nove vrste aplikacija i usluga vođenih podacima.

Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize
PRIJAVITE SE NA BESPLATAN WEBINAR

10 vrhunskih kripto projekata s mogućnošću 1000x rasta.

Kupnja kriptovalute. Kupujte jeftino, prodajte skupo. Tko to razumije, sve postiže. Sada ulazimo u razdoblje kada će biti moguće vrlo povoljne kupnje kriptovaluta.

O svemu ovome i više bit će riječi na webinaru.

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.

#3 Ocean Protocol: Kovanica otvara mogućnosti za mnoge inovacije.

Ocean Protocol je decentralizirani protokol namijenjen masovnoj upotrebi podataka, uz pomoć AI tehnologije. Projekt je izgrađen na Ethereum tehnologiji i omogućuje sigurno i privatno dijeljenje podataka uz osiguranje usklađenosti s propisima o zaštiti podataka.

Ova tržišta omogućuju pojedincima i organizacijama da dijele i unovče svoje podatke, dok razvijačima umjetne inteligencije pružaju pristup podacima koji su im potrebni za obuku i poboljšanje svojih modela.

Slika: OCEAN kovanica otvara mogućnosti za mnoge inovacije.

Jedna od ključnih značajki Aleph.ima je korištenje umjetne inteligencije za poboljšanje mrežne sigurnosti i privatnosti. Platforma koristi kombinaciju napredne kriptografije i tehnika strojnog učenja kako bi osigurala zaštitu podataka od neovlaštenog pristupa i hakiranja. To uključuje korištenje dokaza koji korisnicima omogućuju da dokažu posjedovanje određenih informacija bez otkrivanja stvarnih podataka.

Platforma je izgrađena na decentraliziranoj i distribuiranoj arhitekturi koja omogućuje prijenos podataka visoke propusnosti i niske latencije. To omogućuje brži i učinkovitiji pristup podacima, čak i kada se povećava broj korisnika i količina podataka u mreži.

Njihov ekosustav pokreće token nazvan Ocean Token (OCEAN), koji se koristi za poticanje sudjelovanja i nagrađivanje onih koji daju vrijedne podatke mreži. Korisnici također mogu koristiti OCEAN za pristup podacima i uslugama koje nudi mreža.

Također uključuje mnoge napredne značajke sigurnosti i privatnosti za zaštitu podataka i sprječavanje zlouporabe. Na primjer, podaci su šifrirani i mogu im pristupiti samo ovlaštene osobe, a pristup podacima može se ograničiti na temelju određenih uvjeta ili pravila.

ocean-protocol-AI-u-zdravstvu-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Korištenje umjetne inteligencije u zdravstvu područje je koje može promijeniti sustav kakav danas poznajemo.

Jedan od ključnih slučajeva korištenja za Ocean Protocol je u području zdravstvene zaštite. Ogromna količina podataka koju generiraju zdravstveni sustavi može se koristiti za obuku modela umjetne inteligencije za poboljšanje medicinskih istraživanja i liječenja. Omogućavanjem sigurnog i usklađenog načina dijeljenja ovih podataka, Ocean Protocol može pomoći ubrzati razvoj novih medicinskih terapija i tehnologija.

Još jedan potencijalni slučaj upotrebe je u području autonomnih vozila. S rastućom količinom podataka koje generiraju ova vozila, Ocean Protocol može ponuditi tvrtkama način unovčavanja tih podataka, istovremeno pružajući vrijedan resurs za razvoj samovozećih automobila.

Sve u svemu, Ocean Protocol nudi jedinstveno rješenje za dijeljenje podataka i unovčavanje s posebnim fokusom na AI. Omogućavajući siguran, privatan i usklađen način za dijeljenje podataka pojedincima i organizacijama, cilj im je otključati potencijal umjetne inteligencije i potaknuti inovacije u svim industrijama.

Slika: Grafikon novčića OCEAN: Čini se da se približava dnu, što je dobra odskočna daska za one investitore koji se žele pridružiti AI trendu.

Čini se da se novčić približava dnu gdje je dobro pričekati optimalnije cijene kako bismo se pridružili AI trendu za budućnost. Novac iza sebe ima neke doista jake zagovornike koji su aktivni na području umjetne inteligencije. Među influencerima je i investitor Mark Cuban koji je već dugo u kripto svijetu i detaljno prati napredak.

Ogroman je interes za kupnju OCEAN coina po cijeni od 0,16 dolara, gdje možemo očekivati podršku. U slučaju da se kripto tržište ne uspije oporaviti i vidimo još jedan veliki pad u budućnosti, možemo očekivati cijene u rasponu od 0,11 dolara, gdje će to biti stvarno dobra prilika za svakoga tko želi akumulirati velike količine kovanica.

#4 Phala Network: svrha Phala mreže je očuvanje privatnosti i pružanje sigurne i skalabilne platforme za pokretanje AI aplikacija i usluga.

Svrha decentraliziranog projekta Phala Network je očuvanje privatnosti i pružanje sigurne i skalabilne platforme za pokretanje aplikacija i usluga umjetne inteligencije.

phala-network-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Phala može pružiti sigurnost podataka u financijama i velikim bazama podataka koristeći umjetnu inteligenciju.

Jedna od ključnih značajki Phala mreže je njezina upotreba sMPC-a, koji omogućuje većem broju strana da zajedno izračunaju funkciju bez otkrivanja svojih inputa jedni drugima. To omogućuje sigurnu obradu osjetljivih podataka kao što su osobni podaci ili financijske transakcije, uz zadržavanje integriteta i točnosti rezultata.

Mrežni token Phala, PHA, koristi se za poticanje sudjelovanja i nagrađivanje onih koji doprinose vrijednim resursima poput računalne snage ili podataka mreži. PHA se također koristi za pristup uslugama koje pruža mreža, kao što su pohrana podataka, računalstvo i AI aplikacije za očuvanje privatnosti.

phala-network-iot-internet-of-things-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Phala Network će monetizirati podatke na mreži.

Njihov tim je zajedno dugi niz godina i ima puno iskustva u kripto programiranju kao i korištenju umjetne inteligencije. Njihova prisutnost u svijetu kreiranja rješenja temeljenih na blockchain tehnologiji je široko rasprostranjena, gdje su okupili partnere iz cijele industrije i imaju potencijal preuzeti vodeću ulogu u ovom području u budućnosti.

Uz sve veću količinu podataka koju generiraju IoT uređaji, Phala mreža može pojedincima i organizacijama omogućiti način unovčavanja tih podataka, istovremeno pružajući vrijedan resurs za razvoj AI aplikacija.

Drugi mogući slučaj upotrebe je u financijama. Sa sve većim prihvaćanjem umjetne inteligencije u financijama, mreža Phala može pružiti siguran i usklađen način dijeljenja i obrade financijskih podataka uz očuvanje privatnosti sudionika.

phala-network-graf-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Grafikon novčića OCEAN: Čini se da se približava dnu, što je dobra odskočna daska za one investitore koji se žele pridružiti AI trendu.

Što se tiče ulazne cijene kovanice; PHA ima povijesno najnižu razinu od 0,0645 USD, a trenutna cijena je 0,136 USD. Otpor cijene je jak na 0,15 USD, tako da po toj cijeni možemo očekivati korekciju i možda potencijalnu priliku za ulazak. Cijene od velikog interesa su 0,12 USD, 0,10 USD i 0,08 USD, gdje se očekuje velika količina trgovanja. Cijena PHA coina naglo je porasla u listopadu (čak 550% u tri dana), odakle je također dosta brzo pala, gdje sada čekamo da testira ključno područje između 0.14$ i 0.15$ i onda se odlučujemo za daljnji rast ili pad ispod ovih cijena.

#5 Alethea Artificial Intelligence: spada među najinovativnije platforme u području umjetne inteligencije.

Projekt ima za cilj stvoriti decentraliziranu mrežu algoritama umjetne inteligencije koju mogu dijeliti i koristiti pojedinci i tvrtke, s ciljem da se umjetna inteligencija učini skalabilnijom i pristupačnijom.

alethea-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Alethea je jedna od najinovativnijih platformi u području umjetne inteligencije.

Jedna od ključnih značajki Alethea AI je korištenje ekonomije temeljene na tokenima. Na platformi korisnici mogu kupovati i prodavati usluge umjetne inteligencije koristeći sekundarni token platforme koji se zove ALE. Ovo stvara tržište za usluge umjetne inteligencije na kojem programeri i pružatelji usluga mogu unovčiti svoje algoritme, a korisnici mogu pristupiti širokom rasponu usluga umjetne inteligencije uz djelić cijene tradicionalnih rješenja umjetne inteligencije.

Drugi važan aspekt Alethea AI je njihov fokus na razvoj vođen zajednicom. Projekt potiče korisnike da pridonesu razvoju platforme podnošenjem vlastitih AI algoritama, koje zatim mogu dijeliti i koristiti drugi. Ovo ne samo da pomaže u rastu ekosustava platforme, već također omogućuje raznovrsniji raspon AI usluga.

alethea-kripto-projekti-platforma-izgled-umjetne-inteligencije-martin-korosec-fortuna

Slika: Unutrašnji pogled na platformu na koju možete učitati svoj NFT i koristiti umjetnu inteligenciju za dodavanje govora i animacija prilagođenih vašim željama.

Sve u svemu, Alethea AI ima potencijal promijeniti način na koji razmišljamo o umjetnoj inteligenciji i njenoj pristupačnosti. Stvaranjem decentraliziranog tržišta za usluge umjetne inteligencije, platforma ima za cilj učiniti umjetnu inteligenciju pristupačnijom širem krugu korisnika, istovremeno promičući razvoj pod vodstvom zajednice i korištenje blockchain tehnologije kako bi se osigurala sigurnost podataka. Ovdje možemo istaknuti stvaranje video sadržaja uz pomoć umjetne inteligencije i vaš NFT, gdje Alethea omogućuje poboljšanje NFT slike govorom i raznim animacijama.

Njihov brzi rast cijene, međutim, može se pripisati njihovoj novoj usluzi, gdje su razvili prvi multimodalni AI sustav na svijetu koji stvara interaktivne AI osobnosti iz opisa.
Opis programa koji tvrtka daje na svojoj web stranici je sljedeći: “CharacterGPT je revolucionarni sustav umjetne inteligencije koji korisnicima omogućuje brzo stvaranje interaktivnih likova s različitim izgledom, glasovima, inteligencijom, osobnostima i identitetima jednostavnim pružanjem opisa u prirodnom obliku. Jednom kada je lik tokeniziran, njegov vlasnik može prilagoditi njegovu osobnost, trenirati njegovu inteligenciju, trgovati njegovim generativnim rezultatom i koristiti ga u drugim aplikacijama na AI protokolu.”
Treba znati da je projekt još uvijek u fazi razvoja, ali ima zaista snažnu podršku poznatih investitora, što je u ovom sektoru jako važno. Glavni podupiratelji uključuju Binance, Dapper, Mark Cuban, crypto.com i Nascent.
alethea-graf-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Alethea.ai bila je u stalnom padu zadnjih godinu dana jer nije bilo razvoja na ovom području, dok sada mnogi vide potencijal AI-a i to je praćeno snažnim rastom cijene.

U razdoblju povećanog interesa za sve aplikacije izgrađene uz pomoć umjetne inteligencije, coin je dosta dobio na vrijednosti, no s obzirom da je projekt još uvijek u fazi razvoja, možemo očekivati velike korekcije u ovom razdoblju razvoja, gdje smo mora biti spreman za ulazak. Područja od 0,0268 USD, 0,017 USD i 0,0135 USD mogu se istaknuti kao cijene od većeg interesa.
Ako cijena uspije probiti područje od 0,046 dolara, možemo očekivati porast na 0,07 – 0,08 dolara.
PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVAN WEBINAR

Kako možete ostvariti buduće 100x povrate čak i tijekom kripto krize?

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize-martin-k-fortuna

#6 Numeraire: namjerava razviti pouzdanu metodu za predviđanje kretanja na financijskom tržištu.

Numeraire je projekt koji koristi umjetnu inteligenciju (AI) na jedinstven način. To je decentralizirana platforma koja ima za cilj pružiti učinkovitiju i točniju metodu za predviđanje financijskih tržišta.
numeraire-novcic-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Numeraire namjerava razviti pouzdanu metodu za predviđanje kretanja na financijskom tržištu.

Glavni cilj projekta je stvoriti decentraliziranu mrežu AI agenata koji mogu predvidjeti financijska tržišta, gdje se ta predviđanja mogu koristiti za informiranje o investicijskim odlukama i pomoć trgovcima u donošenju odluka.
Da bi to postigao, Numeraire koristi vlasnički algoritam umjetne inteligencije koji se zove “Numerai” algoritam. Ovaj je algoritam osmišljen za učenje iz povijesnih podataka o financijskom tržištu i stvaranje predviđanja na temelju tih podataka.
numeraire-novcic-data-science-tournament-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Korisnicima je već plaćeno gotovo 44 milijuna u NMR tokenima za predviđanja.

Jedna od ključnih značajki Numerairea je njegova upotreba tokena, koji se koristi kao oblik poticaja za korisnike da daju svoje podatke i predviđanja mreži. Korisnici koji daju točna predviđanja nagrađeni su NMR-om, a oni koji daju netočna predviđanja dobivaju manje.
Korištenje umjetne inteligencije na ovaj način omogućuje Numeraireu da stvori samoučeću mrežu koja može kontinuirano poboljšavati svoja predviđanja tijekom vremena. To je u suprotnosti s tradicionalnim metodama financijskog predviđanja koje se oslanjaju na ljudske analitičare koji su često podložni pristranosti i pogreškama.
Drugi važan aspekt Numerairea je njegov fokus na privatnost i sigurnost. Platforma koristi napredne tehnike enkripcije za zaštitu korisničkih podataka, osiguravajući da oni nisu dostupni neovlaštenim osobama. To pomaže u održavanju vjerodostojnosti mreže i sprječava negativne aktere da manipuliraju predviđanjima.
numeraire-graf-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Grafikon cijene NMR kovanice koja je na tržištu od 2017. godine.

Coin je na tržištu od 2017. godine, gdje je doživio mnoge uspone i padove, ali tim kao i njihova zajednica su se uspjeli održati, što je definitivno pozitivan znak od strane dugoročnog investitora. U slučaju da želimo ući na tržište i kupiti coin, zanimat će nas sljedeći raspon cijena: 14,5$, 11,58$ i 8$.
numeraire-graf-tehnicka-analiza-kripto-projekti-umjetna-inteligencija-martin-korosec-fortuna

Slika: Numeraire (NMR) pregled tehničke analize novčića.

Kao što vidimo na slici grafa cijene, cijena je nekoliko puta pokušala prekinuti silazni trend i uvijek je odbijena, dok se trenutno nalazimo u području iznad ove linije, što ukazuje na prekid trenda. Da bismo potvrdili uzlazni trend i time povećali cijenu, moramo osvojiti cijenu od 20 dolara, gdje imamo dobru osnovu za nastavak rasta do negdje oko 30 dolara po coinu.

Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize
PRIJAVITE SE NA BESPLATAN WEBINAR

10 vrhunskih kripto projekata s mogućnošću 1000x rasta.

Kupnja kriptovalute. Kupujte jeftino, prodajte skupo. Tko to razumije, sve postiže. Sada ulazimo u razdoblje kada će biti moguće vrlo povoljne kupnje kriptovaluta.

O svemu ovome i više bit će riječi na webinaru.

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
X