AI Trendovi

AI (umjetna inteligencija) MEGA trendovi! Digitalizacija i automatizacija kao jedini način napretka?

umjetna-inteligencija-trendovi-martin-k-fortuna

Kako iskoristiti napredak u umjetnoj inteligenciji?

Nove, napredne AI tehnologije. Mogućnosti za 100x rast. Besplatan webinar. Zadnja slobodna mjesta. Dobijte informacije o ovim temama i uključite se u tvrtke koje mogu imati kao rast Tesle u budućnosti:

Sudjelovanje na webinaru je besplatno za naše čitatelje. Ne propustite još jednu priliku za rast, registrirajte se ovdje.

Kako se osniva sve više ciljano orijentiranih tvrtki i mnoge od njih dobivaju opću prepoznatljivost, jasno je da je došlo do pomaka u gospodarstvu. Pogledajte samo cijeli pokret čiste energije i zelenog prijevoza. Postoje pokazatelji da ulazimo u novu eru u kojoj će tvrtke usvojiti nove pokretače vrijednosti!

Sadašnji ekonomski uvjeti stvaraju strah koji ljude drži u nepoznatom. Budite u toku s događanjima i iskoristite brojne prilike!

Industrijalizacija umjetne inteligencije (AI)

Automatizacija i umjetna inteligencija poboljšat će kvalitetu proizvodnje i odgovore na zahtjeve za novim proizvodima u budućnosti. Promijenjene metode strojnog učenja povećale su motivaciju za razvoj novih projekata po nižim cijenama. Osim toga, ako se roboti koji brzo uče koriste za smanjenje količine posla potrebnog za postavljanje budućih projekata, opseg tih projekata samo će se povećati. Dva ključna čimbenika koji čine osnovu za razvoj novog industrijskog standarda su veličina i brzina razvoja novih industrijskih standarda.

umjetna-inteligencija-trendovi-martin-k-fortuna

Slika: Potraga za pojmom “AioT” porasla je za 446% u zadnjih 5 godina.

Umjetna-inteligencija,-ChatGPT-za-praktični-rad-u-tvrtki
PRIJAVITE SE NA BESPLATAN WEBINAR

Umjetna inteligencija, ChatGPT za praktični rad u tvrtki. I prilika za 100x rast.

Nove, sposobne AI tehnologije povećavaju produktivnost, smanjuju troškove i povećavaju konkurentsku prednost.

Ukratko: brže, s nižim troškovima, za veću prodaju.

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.

Internet of Things - Internet stvari (IoT)

Mlađe generacije brzo prelaze na glasovno pretraživanje! Bez umjetne inteligencije u vezi s IoT-om bilo bi nemoguće analizirati veliku količinu podataka na praktičan način. Tvrtke poput Walmarta i Amazona koriste IoT za kontrolu zaliha i povećanje učinkovitosti opskrbnih lanaca. Na primjer, Walmart svaki dan pregleda 1,5 milijardi poruka dobivenih s IoT uređaja.

U principu, Internet of Things i AI međusobno su komplementarni te nam u kombinaciji omogućuju izuzetno detaljan uvid i sofisticiranu interpretaciju prikupljenih podataka, što je prije bilo gotovo nezamislivo. Ova kombinacija je poznata kao “AIoT”. Posljednjih godina popularnost kombinacije dviju tehnologija porasla je za više od 400%.

martin-k-fortuna-kriptovalute-za-pocetnike

U 2019. samo 10% IoT projekata koristilo je umjetnu inteligenciju za svoj razvoj! Međutim, kako se baza IoT-a povećava, gotovo je neizbježno da će umjetna inteligencija pomoći u seciranju ogromnih količina podataka prikupljenih putem IoT uređaja. Osim toga, ti će podaci biti ključni u obuci sustava umjetne inteligencije.

Do 2025. godine očekuje se da će IoT uređaji stvoriti približno 73,1 ZB (Zettabyte) podataka, što je oko 4 puta više nego što je stvoreno 2019. godine. S ovim golemim bazama podataka bit će ključna uporaba umjetne inteligencije i strojnog učenja.

Budućnost energije

Prijelaz na tehnologiju čiste energije izravno će utjecati na sektore električne energije, prirodnog plina i troškova kućanstava. Ovdje moramo istaknuti sljedeće:

Novi industrijski standard predstavljat će jednostavnost i dostupnost cloud mreža koje će naknadno omogućiti optimizaciju proizvodnje. Iako je ova tehnologija prisutna već neko vrijeme, postat će potrebnija 2023. godine. Donošenjem odluka na temelju stvarno prikupljenih podataka, optimizacija proizvodnje daje proizvođačima veću kontrolu nad proizvodima koji se proizvode i odakle dolaze.

5G/6G i napredna povezivost

Napredne tehnologije povezivanja nude velika poboljšanja performansi u usporedbi s postojećim standardima. Te tehnologije uključuju:

Blockchain

Tvrtke traže inovativne primjere korištenja blockchaina s aplikacijama u raznim industrijama, uključujući upravljanje identitetom, razvoj i korištenje kockarskih igara, kao i razvoj u zdravstvu. Trenutačno je u upotrebi više od 70 milijuna novčanika na blockchainu, pa je razumno očekivati da će u budućnosti biti mnogo više obećavajućih predviđanja za razvoj ove tehnologije.

Utjecaj industrije 4.0 na stanovništvo

Jedan od prvih čimbenika revolucije 4.0 koji nedvojbeno pada na pamet kada razmišljamo o mogućim učincima jesu roboti koji preuzimaju posao od ljudi u cijelom opskrbnom lancu. Roboti neće zamijeniti samo radnike u tvornicama, već iu svim distribucijskim centrima kojih je sada više nego ikada prije (skladišta Amazona).

Logistika

Zbog popularnosti e-trgovine i potražnje za bržim uslugama, logističke tvrtke prisiljene su obavljati češće pošiljke manjih paketa. Razlog tome je što si tvrtke ne mogu priuštiti čekanje dok ne dobiju dovoljno narudžbi da napune cijeli vlak ili kamion. Ovdje postoji moderno rješenje koje se zove LTL (Less than truckload), ova tehnika uključuje podnošenje mnogo manjih narudžbi od različitih tvrtki jednom prijevozniku, koji naknadno popunjava kapacitet mogućeg tereta s višestrukim zaustavljanjima tijekom isporuke.

ai-artificial-intelligence-automatizacija-procesa-martin-fortuna-investiranje

Slika: Roboti neće zamijeniti samo radnike u tvornicama, već iu svim distribucijskim centrima kojih je sada više nego ikada prije.

Hoće li netko na četvrtu industrijsku revoluciju gledati kao na dobru ili lošu ovisi o ciljevima i koliko daleko će operativni svijet dovesti provedbu tih procesa. Ako je Industrija 4.0 revolucija, moramo razmotriti sve njezine posljedice, i dobre i loše.

PRIJAVITE SE NA BESPLATAN WEBINAR

DIGITALNA KONFERENCIJA 2023 Umjetna inteligencija

... RAZGOVARAT čemo o:

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.

digitalna-konferencija-umjetna-inteligencija-ai-martin-fortuna
X