Kriptovalute Kriptovalute za poćetnike

Što su kriptovalute: vodič kroz digitalne valute za početnike

Besplatan webinar. Kako možete ostvariti buduće 100x povrate u 2023.? Praktični savjeti. Pogodno i za početnike. Kliknite ovdje.

Na webinaru ćete naučiti sve što trebate znati prije ulaganja ijednog eura tijekom kripto krize:

Kriptovalute su digitalne ili virtualne valute koje koriste kriptografiju za sigurnost i decentralizirane su, što znači da ih ne kontrolira nijedna vlada ili financijska institucija. Često se nazivaju “digitalna imovina” ili “virtualne valute” jer postoje samo u elektroničkom obliku i nisu podržane nikakvom fizičkom robom ili imovinom.

martin-k-fortuna-ulaganja-za-pocetnike-umjetnost-bogatstva-fortuna-ulaganje-investicijsko-zlato

Kriptovalute se temelje na decentraliziranoj, distribuiranoj knjizi koja se naziva blockchain. Svaka kriptovaluta ima svoj lanac blokova, a transakcije se bilježe u lancu blokova pomoću decentraliziranog sustava koji se zove “rudarenje”. Rudari koriste svoja računala kako bi potvrdili transakcije i dodali ih u lanac blokova, u zamjenu za malu količinu kriptovalute. Ovaj proces pomaže u zaštiti blok lanca i sprječava prijevaru.

Prva i najpoznatija kriptovaluta je Bitcoin, koja je stvorena 2009. Od tada su stvorene stotine drugih kriptovaluta, svaka sa svojim jedinstvenim značajkama. Neke popularne kriptovalute uključuju Ethereum, Litecoin i Monero.

Kriptovalute se koriste u razne svrhe, uključujući kupnju i prodaju roba i usluga, kao pohrana vrijednosti i kao špekulativno ulaganje. Možete kupovati i prodavati kriptovalute na burzama kriptovaluta ili ih možete pohraniti u digitalne novčanike.

Jedna od glavnih prednosti kriptovaluta je da su decentralizirane, što znači da ih ne kontrolira nijedna vlada ili financijska institucija. To također znači da nisu podložni inflaciji ili uplitanju trećih strana. Također su transparentni jer se sve transakcije bilježe u blockchainu i svatko ih može vidjeti.

Slika: Kriptovalute su decentralizirane, što znači da ih ne kontrolira jedna institucija ili vlada.

Međutim, kriptovalute imaju i neke nedostatke. Vrlo su nestabilne i mogu značajno oscilirati u vrijednosti u kratkom vremenskom razdoblju. Također nisu široko prihvaćene kao oblik plaćanja, a na tržištu kriptovaluta nema dovoljno propisa, što ih čini ranjivima na prijevare i kibernetičke napade.

Općenito, kriptovalute su složeno područje koje se brzo razvija s potencijalom da promijeni naše razmišljanje o novcu i financijskim transakcijama. Iako možda još nisu toliko popularni, zanimljivi su i potencijalno vrijedni dodaci svijetu financija.

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVAN WEBINAR

Kako možete ostvariti buduće 100x povrate čak i tijekom kripto krize?

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize-martin-k-fortuna

Što je digitalna valuta?

Digitalna valuta, također poznata kao digitalni novac, elektronički novac ili elektronička valuta, odnosi se na bilo koji oblik valute koji postoji u digitalnom obliku i nije opipljiv kao fizička ili fiat valuta. Digitalne valute mogu se koristiti za kupnju roba i usluga na mreži te za pohranu i prijenos vrijednosti između pojedinaca ili organizacija.

Slika: Hoće li digitalne valute u budućnosti zamijeniti fiat valute?

Jedna od glavnih prednosti digitalne valute jest ta da se može jednostavno digitalno prenijeti i pohraniti bez potrebe za posrednicima poput banaka ili financijskih institucija. To omogućuje brže i jeftinije transakcije i veću financijsku uključenost za one koji možda nemaju pristup tradicionalnim financijskim uslugama.

Digitalne valute također mogu povećati financijsku transparentnost i smanjiti rizik od prijevare, budući da se transakcije mogu pratiti i bilježiti u decentraliziranoj knjizi koja se naziva blockchain.

Digitalne valute na blockchain tehnologiji

Postoji nekoliko vrsta digitalnih valuta, uključujući kriptovalute i digitalne valute središnje banke (CBDC). Kriptovalute kao što su Bitcoin i Ethereum decentralizirane su i ne izdaje ih nijedna vlada ili financijska institucija. Temelje se na složenim matematičkim algoritmima i koriste tehnologiju lančanih blokova za zaštitu i provjeru transakcija.

S druge strane, CBDC izdaju i podržavaju središnje banke kao što su Bank of England ili Europska središnja banka. Osmišljeni su za korištenje kao digitalna verzija fiat valute i mogu se koristiti na isti način kao i tradicionalni novac.

Jedna od mogućih glavnih prednosti digitalne valute je njezina sposobnost da omogući prekogranične transakcije. Digitalne valute mogu se jednostavno prenositi preko granica bez potrebe za posrednicima ili tečajevima, čineći međunarodnu trgovinu bržom i učinkovitijom.

Slika: Digitalne i kriptovalute omogućuju lakši prijenos sredstava i brže transakcije.

Digitalna valuta također ima potencijal revolucionirati naše razmišljanje o novcu i financijskom sustavu. Ima potencijal za brže, jeftinije i sigurnije financijske transakcije koje bi mogle pružiti otvoreniji financijski sustav za one koji trenutno nemaju bankarske usluge ili nedovoljno koriste tradicionalne financijske institucije.

Općenito, digitalna valuta je obećavajući i uzbudljiv razvoj u svijetu financija. Njegov potencijal da transformira način na koji obavljamo transakcije i razmjenjujemo vrijednost je ogroman.

Postoji nekoliko različitih vrsta digitalnih valuta, uključujući Bitcoin, Ethereum i Litecoin. Svaki ima svoje jedinstvene karakteristike. Bitcoin je, primjerice, najstarija i najpoznatija digitalna valuta, dok Ethereum omogućuje stvaranje pametnih ugovora i decentraliziranih aplikacija.

Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize
PRIJAVITE SE NA BESPLATAN WEBINAR

10 vrhunskih kripto projekata s mogućnošću 1000x rasta.

Kupnja kriptovalute. Kupujte jeftino, prodajte skupo. Tko to razumije, sve postiže. Sada ulazimo u razdoblje kada će biti moguće vrlo povoljne kupnje kriptovaluta.

O svemu ovome i više bit će riječi na webinaru.

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.

Što je blockchain?

Blockchain je decentralizirana digitalna knjiga koja bilježi transakcije na više računala tako da se zapis ne može retroaktivno mijenjati bez izmjene svih sljedećih blokova i konsenzusa mreže.

Slika: Pojednostavljeni prikaz blockchain tehnologije.

Blockchain se sastoji od niza blokova koji su povezani i osigurani kriptografijom. Stoga svaki blok sadrži kriptografsku hash vrijednost prethodnog bloka, vremensku oznaku i podatke o transakciji. Po dizajnu, blok lanac je otporan na modificiranje podataka, tako da se ne može mijenjati bez otkrivanja.

Koncept lanca blokova prvi je uveo 2008. godine pojedinac ili grupa pojedinaca pod pseudonimom “Satoshi Nakamoto”, koji su opisali novi sustav elektroničke gotovine. Sustav, nazvan Bitcoin, temeljio se na decentraliziranoj mreži računala koja su mogla verificirati transakcije bez potrebe za središnjim tijelom.

Slika: Pravi identitet tvorca Bitcoina još uvijek nije poznat.

Od svog početka, upotreba tehnologije lančanih blokova proširila se izvan financijskog sektora i sada se koristi u raznim industrijama, uključujući upravljanje lancem opskrbe, zdravstvo, nekretnine i glasačke sustave.

Prednosti blockchain tehnologije

Jedna od glavnih prednosti tehnologije lančanih blokova je njezina sposobnost da omogući sigurno i transparentno vođenje evidencije. Budući da je svaki blok u lancu povezan s prethodnim blokom i osiguran kriptografijom, gotovo je nemoguće promijeniti podatke bez otkrivanja. Stoga je to pouzdan i siguran način za pohranu i prijenos podataka i imovine.

Slika: Blockchain tehnologija osigurava sigurnu i pouzdanu provjeru transakcija.

Još jedna prednost blockchain tehnologije je njezina decentralizirana priroda. Budući da ga ne kontrolira jedan entitet, manje je podložan uplitanju ili manipulaciji. Kao rezultat toga, to je potencijalno vrijedan alat za osiguranje vjerodostojnosti transakcija i zapisa.

Unatoč potencijalnim prednostima, tehnologija lančanih blokova još uvijek je u ranoj fazi razvoja i usvajanja. Trenutačno se vode rasprave o njegovoj skalabilnosti i potencijalnim regulatornim izazovima. Ostaje za vidjeti koliko će biti široko prihvaćen u budućnosti, ali jasno je da ima potencijal promijeniti način na koji se podaci i imovina pohranjuju i prenose.

PRIJAVITE SE NA EKSKLUZIVAN WEBINAR

Kako možete ostvariti buduće 100x povrate čak i tijekom kripto krize?

Unesite svoje ime i e-mail adresu odmah da biste besplatno učestvovali.
Kako-možete-ostvariti-buduće-100x-povrate-čak-i-tijekom-kripto-krize-martin-k-fortuna
X